Ingrediente:
80 g. zahar
1 ou
½ litru lapte
½ pahar cafea concentrata preparata cu espresso sau filtru
frisca
Preparare:
Se bate bine zaharul cu oul , pana devine ca o crema . Cantitatea de zahar in reteta originala (o carte de bucate) era de 80 gr. dar mie mi s-a parut cam mult si am pus mai putin. Puneti la clocotit laptele si-l turnati deasupra la crema de zahar si ou , batand in continuare pe foc 2-3 minute. Trageti deoparte si lasati sa se raceasca. Intre timp ,faceti ½ pahar de cafea concentrata la filtru .
Turnati cafeaua putin cate putin , asa fierbinte, deasupra laptelui racit. Se pune la rece in frigider.
Mentiuni:
Se serveste foarte rece, cu frisca si daca doriti, presarati deasupra putina cafea macinata.
Daca nu aveti masina pentru cafea espresso, puteti opari cu ½ pahar apa clocotita 50-60 gr. cafea macinata (de preferat proaspat macinata), apoi o filtrati.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
