Ingrediente:
usturoi trecut prin presa
sare, dupa gust
ulei
1 rosie
curatata de pielita, taiata cubulete mici si scursa de zeama
smantana sau iaurt gras, dupa gust
patrunjel sau marar verde, tocat marunt, dupa gust si preferinta
zeama de lamaie, dupa gust, optional
Preparare:
Frecati usturoiul cu sare pana devine o pasta cremoasa.
Adaugati treptat si cate putin ulei, continuand sa frecati energic amestecul, de fiecare data, pana ce uleiul este incorporat.
Puneti zeama de lamaie, optional.
Inglobati smantana sau iaurtul, rosia, verdeata si omogenizati bine.
Serviti mujdeiul intr-o sosiera sau un bol.
Mentiuni:
Nu cred ca mai este necesar sa spun cat este de bun…puteti sa-l serviti chiar si asa simplu, intins pe o felie de paine calda sau prajita.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
