• LIVE
  • Radio Targoviste Dance

    Radio Targoviste Dance

    Canale disponibile.
    Click pe titlu pentru a selecta canalul dorit!

Publicitate pe site Petru detalii, lasati mesajul dumnevoastra aici.

Radio Targoviste si parteneri

Asculta cu player-ul favorit

Click pe link-urile de mai jos , pentru a asculta canalul cu reproductorul favorit .

Canale disponibile

Radio Targoviste

Asculta

Dance

Radio Ali

Asculta

Manele

decembrie - 2018

Calendar

DLMMJVS

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Online Music Radio

Radio Targovite

A fost creat pe data de 2 Iunie 2010 din dorinta de a da publicului targovistean si nu numai portia zilnica de muzica si buna dispozitie.Acest radio a fost creat pentru ca voi cei de acasa sa auziti muzica buna si de calitate .In Playlistul nostru se regasesc melodii de toate genurile,din toate timpurile.

Radio Targoviste are la activ 2 concursuri castigate : Locul 2 Pe Pro fm .ro adunand 390 de voturi si un loc 1 adunand 140 de voturi.Totul se datoreaza voua si numai voua.Multumim tuturor care ne sunt alaturi si speram ca pe viitor sa va incatam si sa va surprindem si mai mult. ...

Postat January 8, 2016

Colacei Bucovineni

Ingrediente:
Aluat
25 g unt, taiat bucatele
50 g zahar
125 ml apa, clocotita
7 g drojdie uscata / 20 g drojdie proaspata
25 ml apa, calduta
1 lingurita miere sau zahar
1 ou
vanilie (optional)
coaja rasa de lamaie sau portocala (optional)
425 g faina, cernuta
1 lingurita sare
Altele
galbenus usor batut cu 1 lingura lapte (pentru uns)
zahar brun (pentru presarat)
Preparare:
Puneti intr-o craticioara untul si zaharul.

Separat, puneti la fiert apa, iar cand aceasta fierbe, turnati-o asa clocotita peste unt si zahar. Amestecati pana se topesc complet si lasati deoparte sa se racesca.

Intre timp, dizolvati drojdia in apa calduta amestecata cu miere / zahar. Turnati peste amestecul rece de unt si zahar, adaugati oul, vanilia si coaja rasa de lamaie / portocala (optional) si Mixati totul circa 5 min.

Transferati intr-un bol mai mare si adaugati faina cernuta, lingura cu lingura, omogenizand de fiecare data, intai cu o spatula, apoi cu mana. La sfarsit puneti sarea. Framantati pana obtineti un aluat neted si elastic, extrem de usor de lucrat si care se desprinde de vas si mana. Acoperiti vasul cu o folie de plastic peste care puneti un servet gros de bucatarie si lasati 1- 2 ore la dospit, in loc cald sau pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Scoateti pe planul de lucru usor infainat, formati un sul si impartiti in 3 parti egale. Taiati apoi fiecare parte in 5- 6 bucati, aproximativ egale. Luati pe rand fiecare bucatica de aluat si rulati-o sub forma de snur subtire. Aduceti capatul snurului din stanga, in dreapta si capatul snurului din dreapta, in stanga, formand la mijlocul lungimii snurului un cerc. Rasuciti fiecare din capetele libere ale snurului in jurul cercului format, mergand de-a lungul circumferintei, iar la sfarsit, uniti bine capetele, avand grija ca acestea sa ramana dedesubt.

Transferati colaceii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati 1 ora la crescut, in loc cald sau pana ce isi dubleaza volumul.

Ungeti cu galbenus usor batut cu putin lapte si presarati desupra zahar brun.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru circa 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce sunt copti si frumos rumeniti.

Serviti cat sunt calduti, dar sunt la fel de buni si pufosi si cand sunt reci.

* Dupa ce sunt lasati la racit puteti lega fiecare colacel cu un snur si sa-i atarnati in bradul de Craciun, impodobindu-l sau sa-i oferiti colindatorilor.
Mentiuni:
Colaceii se numara printre preparatele dulci traditionale de Craciun; ei pot fi asezati in centrul mesei de Craciun sau se pot oferi colindatorilor.

Colaceii pot avea forme de cerc, potcoava ori stea, inchipuind Soarele, Luna sau Stelele de pe Cer si tot in mod traditional, cu ei se poate impodobii bradul de Craciun, alaturi de nuci, mere, turta dulce, lumanari, etc.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa