Publicitate pe site Petru detalii, lasati mesajul dumnevoastra aici.

Radio Targoviste si parteneri

Asculta cu player-ul favorit

Click pe link-urile de mai jos , pentru a asculta canalul cu reproductorul favorit .

Canale disponibile

Radio Targoviste

Asculta

Dance

iulie - 2017

Calendar

DLMMJVS

 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Online Music Radio

Radio Targovite

A fost creat pe data de 2 Iunie 2010 din dorinta de a da publicului targovistean si nu numai portia zilnica de muzica si buna dispozitie.Acest radio a fost creat pentru ca voi cei de acasa sa auziti muzica buna si de calitate .In Playlistul nostru se regasesc melodii de toate genurile,din toate timpurile.

Radio Targoviste are la activ 2 concursuri castigate : Locul 2 Pe Pro fm .ro adunand 390 de voturi si un loc 1 adunand 140 de voturi.Totul se datoreaza voua si numai voua.Multumim tuturor care ne sunt alaturi si speram ca pe viitor sa va incatam si sa va surprindem si mai mult. ...

Postari recente

Articole din categoria: Retete Culinare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Ingrediente: -700 g carne de porc (eu de regula folosesc coaste) -10 cartofi mijlocii ca marime -1 ceapa mare -3 ardei mici sau unul mare -cateva rosii -sare -piper si boia dupa gust -patrunjel proaspat, tocat, dupa gust -ulei Preparare: Se curata si se taie ceapa, ardeiul si rosiile, se pun in cratita cu putin ulei. Se prajesc pentu 2-3 minute, se adauga carnea taiata bucatele mici, se acopera cu apa, se drege de sare, piper si boia si se lasa la fiert pentru 20 minute aproximativ. Apoi se adaug peste...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Ingrediente: 4 pulpe de pui 6-8 cartofi 4-5 rosii 100 g masline sare piper Pentru sosul exotic : 4-5 catei de usturoi 2 linguri zeama de lamiae 2 linguri zeama de portocala 1 varf cutit sofran 1 lingurita busuioc 2-3 linguri ulei 1 ardei iute, tocat (fara vinisoare si seminte) sare 1-2 linguri patrunjel verde, tocat Preparare: Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele pentru sosul exotic si se freaca bine cu el pulpele de pui, apoi se lasa 2-3 ore la macerat, in frigider. Reteta spune sa se foloseasca pulpele intregi de pui. Eu am folosit ciocanele. (Pentru...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Ingrediente: 500 gr pulpa de porc 100 gr costita afumata 200 gr ciuperci 1 ardei gras 2 cepe 150 ml suc de rosii 3 catei de usturoi 100 ml ulei sare, piper Preparare: Se taie pulpa de porc cubulete. Costita se taie si ea cubulete mici. Uleiul se incinge intr-o cratita si prajim bucatile de carne sarate si piperate. Se scoate carnea si se rumenesc bucatile de costita afumata care apoi se scot deoparte. Se curata , se spala si se taie marunt ciupercile, ceapa si ardeiul gras si se calesc impreuna...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Umplutura: 750 ml smantana 100 g faina 4 oua 1/2 lingurita sare 150 g zahar 150-250 g stafide (optional) 30 ml rom Aluat: 1 bila de ~8 cm diametru de aluat de cozonac (crescut) Preparare: Mod de preparare umplutura: Smantana se pune la scurs pentru cateva ore (5-6 h), astfel: intr-un vas cu fund plat se pune cam jumatate de kg faina de porumb. Peste aceasta, se aseaza cateva servetele mai groase sau un prosop de bucatarie alb, peste care se pune la scurs smantana (eu o las, de obicei, peste noapte). Albusurile...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Ingrediente: Aluat 25 g unt, taiat bucatele 50 g zahar 125 ml apa, clocotita 7 g drojdie uscata / 20 g drojdie proaspata 25 ml apa, calduta 1 lingurita miere sau zahar 1 ou vanilie (optional) coaja rasa de lamaie sau portocala (optional) 425 g faina, cernuta 1 lingurita sare Altele galbenus usor batut cu 1 lingura lapte (pentru uns) zahar brun (pentru presarat) Preparare: Puneti intr-o craticioara untul si zaharul. Separat, puneti la fiert apa, iar cand aceasta fierbe, turnati-o asa clocotita peste unt si zahar. Amestecati pana se topesc complet si lasati deoparte sa se...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Ingrediente: 450 g biscuiti 100 g unt 120 ml apa/lapte 4 linguri cacao 5 cuburi de rahat 100 grame nuca de cocos o mana de nuci 10 curmale o mana de stafide 1 esenta de rom 2 plicuri zahar vanilinat nuca de cocos pentru ornat (alba si verde) Preparare: Mai intai si mai intai facem sosul: topim untul, adaugam laptele/apa, esenta de rom, un praf de sare si optional 2-3 linguri de zahar. Lasam deoparte sa se raceasca. Rupem biscuitii cu mana bucatele, taiem cubulete rahatul, nucile si curmalele. Intr un vas mai mare,...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Ingrediente: Aluat: 600 gr branza proaspata de vaci 12 oua de prepelita 6 linguri zahar 100 gr gris 50 gr faina 1 lingurita sare Pentru fiert: 1 l apa 1 lingurita sare Pentru pudrat: 50 gr unt 100 gr pesmet 2 linguri zahar 3 plicuri zahar vanilat Pentru servit: smantana dulceata Preparare: Papanasii, cel mai renumit desert traditional, se prepara din branza dulce de vaci, adica proaspata, oua, zahar, gris, pesmet si faina si se servesc, in general, cu dulceata si smantana. Papanasii sunt de doua feluri: moldovenesti, adica prajiti in baie de ulei si muntenesti, adica fierti in apa cu...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Video disponibil

Omleta perfecta

Astazi iti voi pregati omleta perfecta. Nu are multe ingrediente, nu vreau s-o complic, dar va asigur ca este mega gustoasa. Am mancat-o prima data la un restaurant ardelenesc si m-a cucerit pe deplin. Ai nevoie de: 4 oua 1 ardei gras 1 ceapa mica 1/2 boia dulce putin ulei de masline sare si piper dupa gust...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Cu un nume care spune tot, preparatul ardelenesc "Taci si inghite" era considerat de regretatul Radu Anton Roman o "capodopera". Este un preparat care timp de secole i-a incantat pe cei din Tara Fagarasului, a Hategului si din Tara Barsei. De asemenea, Taci si inghite este un fel de mancare perfect pentru zilele reci. Ingrediente: - 250 gr. de malai - jumatate de litru de lapte - jumatate de litru de apa - 4 oua - 50 gr. de unt - 200 gr. de smantana...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

ngrediente: pulpe si aripi de pui de tara (eu am folosit de la 4 pui) 2 cepe potrivite 1 ceapa verde 1 morcov 250 gr smantana groasa de tara 1/2 legatura marar verde 2 linguri ulei sare piper 1 foaie de dafin Preparare: Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele de partea superioara. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea, o rumenim pe toate partile. Adaugam apa cat sa cuprindem toata carnea, acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit spre mare. Curatam ceapa, o...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Imagini

Sos de verdeata

Ingrediente: Avem nevoie de: sos de maioneza(functie de cantitatea pe care o dorim sa o pregatim) verdeate tocata fin : patrunjel sau marar verde sau ceapa verde condimente ,dupa gust Preparare: Maioneza poate fi preparata de noi sau daca timpul ne preseaza,putem folosi sos de maioneza,din comert. Verdeata,dupa preferinta,se toaca foarte marunt. Se omogenizeaza bine maioneza,verdeata si se condimenteaza,dupa gust. Se pune sosul de verdeata la rece(de preferat in frigider),cel putin 30 min,ca sa se amestece aromele. Mentiuni: Acest sos are multiple intrebuintari. In cazul meu l-am folosit langa o reteta trecuta in Cartea de...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Ingrediente: usturoi trecut prin presa sare, dupa gust ulei 1 rosie curatata de pielita, taiata cubulete mici si scursa de zeama smantana sau iaurt gras, dupa gust patrunjel sau marar verde, tocat marunt, dupa gust si preferinta zeama de lamaie, dupa gust, optional Preparare: Frecati usturoiul cu sare pana devine o pasta cremoasa. Adaugati treptat si cate putin ulei, continuand sa frecati energic amestecul, de fiecare data, pana ce uleiul este incorporat. Puneti zeama de lamaie, optional. Inglobati smantana sau iaurtul, rosia, verdeata si omogenizati bine. Serviti mujdeiul intr-o sosiera...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Ingrediente: o banana 80 g fructe de padure si capsuni, o lingurita Green Sugar lapte de soia (aprox. 180 ml ), pana la umplerea recipientului Preparare: Puneti fructele in recipientul aparatului Breville Blend Active Pro, alternandu-le. Adaugati laptele de soia si indulcitorul natural, infiletati capacul si montati recipientul la corpul aparatului. Apasati butonul de pornire si mentineti pana ce amestecul este omogen. Un smoothie sanato, simplu si rapid de preparat, cu care va puteti rafata dimineata sau in orice moment al zilei. Savurati cu placere! Timp Preparare: 10 '...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Ingrediente: 10 oua 250 gr urda 5 linguri smantana de tara 1 legatura mica marar verde sare piper 1 lingurita busuioc uscat gogosari in otet patrunjel verde Preparare: Punem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca apa, le fierbem 6-7 minute, apoi le dam deoparte. Le bagam sub jetul de apa rece, le crapam putin si le lasam la racorit. Le decojim, le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile. Intr-un bol amestecam urda faramitata cu smantana. Mararul verde il spalam, indepartam coditele, il tocam si...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Imagini

Icre de fasole

Ingrediente: 350 g fasole 3 cepe 1 morcov 150 ml ulei sare piper o frunza de dafin Preparare: Fasolea am pus-o de seara in apa la inmuiat. A doua zi am fiert-o (de doua ori) 10 minute, într-o oală, până s-a format spuma şi am aruncat apa, după care am spalat fasolea cu apă călduţă. Apa aruncată trebuie înlocuită cu altă apă fierbinte, nu rece. Cand am pus a treia apa, am adaugat morcovul, o ceapa si foaia de dafin si am lasat-o sa fiarba la foc mic. Cand...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

ngrediente: Pentru aluat avem nevoie de: aproximativ 300 gr faina alba de grau 2-3 linguri cu ulei de masline 15-20 gr drojdie proaspata 100 ml apa calduta sare dupa gust o lingurita cu zahar rozmarin si seminte de chimen dupa gust Pentru compozitie ne sunt necesare: 10-15 ciuperci 1 ou mare (de curte) 2 linguri cu smantana grasa 4 rondele de branza de burduf cateva bastonase de ardei gras cateva frunzulite de busuioc proaspat Preparare: Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine...

Postat - January 8, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Imagini

Mojito

Ingrediente: Rum Bacardi Zahar brun Foi menta 1 lime (lamaia aceea mica si verde, atentie nu galbena) Apa tonica (schweppes tonic) Preparare: Se stoarce limul. Se pune limul, cu zahar brun(2, 3 linguri) si menta (2, 3 ramuri), in pahar inalt, se amesteca apasati un pic pe menta pt a scoate aroma accea de menta. Intrun alt pahar spargeti gheata, atentie nu trebuie sa fie foarte marunta pt ca se topeste oricum. Ca sa va iasa perfect tineti un cub de gheata intre aratator se dregetul mare...

Postat - January 6, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Imagini

Cafè glacé

Ingrediente: 80 g. zahar 1 ou ½ litru lapte ½ pahar cafea concentrata preparata cu espresso sau filtru frisca Preparare: Se bate bine zaharul cu oul , pana devine ca o crema . Cantitatea de zahar in reteta originala (o carte de bucate) era de 80 gr. dar mie mi s-a parut cam mult si am pus mai putin. Puneti la clocotit laptele si-l turnati deasupra la crema de zahar si ou , batand in continuare pe foc 2-3 minute. Trageti deoparte si lasati sa se raceasca....

Postat - January 6, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Ingrediente: 1-2 lingurite ghimbir ras 250 ml apa Preparare: Slabeste sanatos cu ceai de ghimbir si lamaie si alunga starile de oboseala, raceala si gripa. La o cana de apa (250-300ml) vom folosi 1-2 lingurite de ghimbir ras sau ghimbir taiat feliute. Cand apa fierbe se adauga ghimbirul, se acopera vasul si se continua fierberea la foc mic timp de 10 minute. Cand ceaiul este gata se strecoara, iar cand este caldut se adauga zeama de lamaie si dupa gust miere de albine si...

Postat - January 6, 2016

Citeste mai departeShare

Articol din categoria : Retete culinare

 

Imagini

Pui cu Caramel

Ingrediente: 600g de piept de pui 2 morcovi 1 dovlecel mare bambus 1 praz 200g de zahar 2 linguri de otet de orez 80-100ml de sos de soia 2 lingurite pline de maizena (amidon de porumb, orez) dizolvate in apa 1 lingura de faina sare piper ghimbir 4 linguri de ulei (eu am folosit de nuci) Folosim un wok sau o tigaie adanca. Preparare: Morcovii se curata si taie maruntel, la fel si dovlecelul. Prazul se spala si se taie in rondele. In doua linguri de ulei se trag legumele incepand cu morcovii, care au cea mai...

Postat - January 6, 2016

Citeste mai departeShare

Se incarca